https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-71174624-2 Skip to main content

Eind 2022 won ik met MOOIJMAN! de Freelancer of The Year Award (FOTY) voor Beste Starter. Een mooie bekroning op twee jaar aan ondernemersreis die ik tot dan al had mogen meemaken. Van spontane inschrijving tot de ontvangst van de winst vanuit Zuid-Afrika.

HET AANMELDTRAJECT

Toen ik in september 2022 op LinkedIn een post voorbij zag komen over de FOTY Awards begon het stiekem toch te kriebelen. De afgelopen twee jaar, met een opstart aan het begin van een pandemie, waren als ondernemer turbulent en enerverend geweest. Om te meten hoeveel die reis nou “waard” was en waar MOOIJMAN! op dat moment stond, besloot ik om in een spontane opwelling mij in te schrijven voor de FOTY’s.

De eerste stap was om verschillende referenties te verzamelen van klanten en collega freelancers. Dat bracht al de eerste “winst” met zich mee toen uit 11 referenties een hoop positieve en waardevolle feedback kwam. Op basis van die testimonials werd ik dan ook uiteindelijk gekozen als kandidaat in de categorie ‘Beste Starter’.

KANDIDAATSCHAP EN EEN PITCHVIDEO

De volgende stap was om een pitchvideo te maken. Deze werd deels gebruikt om likes, reacties en shares te verzamelen voor een aparte prijs: de publieksprijs. Daarnaast kon een vakjury de pitchvideo ook bekijken als deel van hun jurering.

FINALISTENDAG

Nadat ik werd uitgekozen als finalist voor Beste Starter, werd ik uitgenodigd door de organisatie, ZZP Nederland, voor de Finalistendag. Tijdens deze dag kwamen alle finalisten, van alle categorieën, samen in het KPN Digital Experience Center. De dag begon met een voorstelrondje en meer informatie over wat KPN in dit center doet. Vervolgens kwam Franck Fielemon van Omzetcoach.nl een Masterclass LinkedIn geven. Al bij al dus een dag vol inspiratie en motivatie, vooral door het samenkomen van zo veel interessante mede-ondernemers.

FOTY Award's Beste Starter 2022 1

BESTE STARTER 2022

Na de Finalistendag, werd ik benaderd door een onafhankelijk onderzoeksbureau om geïnterviewd te worden over mijzelf en mijn onderneming. Dat is altijd wel even confrontererend om zo kritisch over jouw eigen ondernemersreis na te denken en te reflecteren, maar net zo leerzaam uiteraard. Dit interview werd teruggekoppeld naar een vakjury die uiteindelijk de winnaar koos.

De uitslag van de FOTY Award’s 2022 vond plaats tijdens een radio-uitzending van De Ondernemer. Helaas, of nou ja… “helaas”, zat ik zelf op deze dag in Zuid-Afrika. Gelukkig kon ik door te videobellen, toch aanwezig zijn in de uitzending. Hier werd ik kort geïnterviewd en kon ik vervolgens live de uitslag aanhoren.

En die uitslag bleek dus mij als winnaar voor Beste Starter 2022 naar voren te schuiven. Een tikkeltje onhandig zo vanuit Kaapstad, maar dat maakte mij niet minder blij met deze winst.

FOTY Award's Beste Starter 2022 2

FREELANCER OF THE YEAR AWARDS 2023

De FOTY Awards 2022 hebben mij veel inspiratie, motivatie en netwerk opgebracht. Naast de media-aandacht die het oplevert, is het meeste waardevolle van zo’n competitie toch wel de mensen die je leert kennen. Allemaal gedreven ondernemers die elke dag net zo passievol bezig zijn met wat ik ook doe: bouwen aan jouw eigen bedrijf.

Nu is het ondertussen alweer tijd voor de FOTY Awards 2023 en mij is als winnaar Beste Starter gevraagd om een korte video op te nemen waarin ik de nieuwe kandidaten wat tips geef voor hun pitchvideo.

Ik ben erg benieuwd wat voor toffe ondernemers de volgende editie naar voren brengt. Als freelancer zijn deze awards onwijs aan te raden. Het houdt je scherp, verbind je met mede-ondernemers en geeft je motivatie om nog harder te werken aan jouw onderneming.

MOOIJMAN! is een jong en vlot videoproductiebedrijf. Wij produceren creatieve en originele online videocontent. De tijd van video’s die geen impact maken, is wat ons betreft voorbij. Videocontent is een middel om een doel te bereiken. En daar leggen wij dan ook onze focus op.