https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-71174624-2 Skip to main content

In de vorige VlogBlog ging het uiteraard over het coronavirus. En dat thema zal nog wel even aanhouden. Net zoals de groei van mijn haar nu al de kappers dicht zijn… hebben meer mannen of vrouwen daar last van? Anyhow. Afgelopen week stond in het teken van de zoektocht naar nieuwe diensten om inkomen te verdienen. Nu dat we tot 1 juni waarschijnlijk wel afstand moeten houden van elkaar, deel ik graag mijn verhaal over hoe ik een nieuwe manier van omzet maken, heb ontdekt. Geen lijstje tips dit keer, maar wel mijn verhaaltje. Ook leuk, toch? Dacht ik ook.

Mijn doel afgelopen week was dus om op zoek te gaan naar iets of iemand wat mij werk en/of inkomen zou kunnen opleveren. Elk van die combinaties was fijn, zolang ik maar iets te doen had. Want zo’n hele dag thuis zitten… vreselijk. Goed; ik was hier dus al even over na aan het denken met betrekking tot wat ik zou kunnen aanbieden als diensten nu ik full-time onderneem. En livestreaming was een van de services die bij mij opkwam.

Iedereen kent het ondertussen wel: het livestreamen. Of je nou een meeting live doet, een les of een bijeenkomst. Nu dat niets meer live bijgewoond kan worden is de stream een oplossing om toch deel te nemen aan een groepsactiviteit. Zelf deed ik al wel eens wat games livestreamen op Twitch, maar om dit echt te verkopen… tsja, dat was toch een ander verhaal.

Ten eerste, ik had natuurlijk nog niet de juiste apparatuur hiervoor. Wel de benodigde kennis om een basispakket samen te stellen. Maar als je dan gaat investeren, is het ook wel zo handig om klanten te hebben waar je dit kan aanbieden. Zeker als nieuwe dienst die nog wat risico’s mee kan brengen. En toen was daar opeens het geluid van een Facebook Messenger berichtje.

Het berichtje was afkomstig van een fotograaf uit mijn netwerk die ik enige tijd eerder al had benaderd met het feit dat ik nu ondernemer was en altijd open stond om met hem eens te sparren of te helpen met video. Nou, bleek dus dat die hulp welkom was. Hij was zelf al jaren fotograaf en had connecties binnen verschillende branches. Maar nu dat ook zijn opdrachten langzaam inkromp door corona, begon het livestream-idee bij hem ook te kriebelen.

De volgende dag plande we onze digitale meeting via Zoom. Toen voelde ik me pas echt een thuiswerker. Na wat sparren over de opties die we konden gaan proberen, besloten we om de dag erna af te spreken bij zijn studio. En ja, gelukkig was die groot genoeg voor een gepaste afstand en de handgel was in voorraad. Dus, meneer Rutte was vast blij met ons.

Twee dagen na ons eerste contact zaten we dus opeens samen met allerlei livestream oplossingen te “spelen”. Ik zeg spelen, want stiekem vind ik het top om met dit soort “speelgoed” te mogen werken. Een Elgato hier, een ATEM Mini daar. We hadden deels gehuurd en ik had zelf toevallig nog een capturecard liggen. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat de Blackmagic ATEM Mini de beste optie voor onze twee videocamera’s was. Hiermee konden we schakelen tussen twee shots en alles via OBS uitvoeren.

Nu dat we onze optie hadden gevonden, sloot de fotograaf een abonnement af bij een stream hosting. Hierdoor konden we in ons eigen domein de dienst aanbieden. Dat is wel zo handig als je langsgaat bij klanten die bijvoorbeeld uitvaarten verzorgen. Daar wil je toch privacy waarborgen.

Nou. Het mocht zo zijn dat mijn nieuwe partner-in-stream de volgende dag een afspraak had bij een klant die eventueel interesse zou kunnen hebben. En dat is fijn, want hij had de connecties en reputatie, en ik had de vooruitblik op werk. En dat in zo’n bizarre tijd voor ZZP’ers…

Zoals je misschien al door hebt, dit is dus nog iets wat gaande is. Nu dat ik dit zo schrijf, hebben we 1 opdracht al staan. Ben je benieuwd hoe dat verloopt? Schroom niet! Hah, mooie zin. Een berichtje in een van de inboxen is altijd leuk en daar reageer ik graag op. Ik ben ook wel benieuwd wat jullie doen om toch aan het werk te blijven/komen. Heeft iemand misschien nog tips die ze willen delen? Laat het weten! En interesse in het afnemen van deze gloednieuwe dienst? Dan komt nu hier mijn sales-pitch-praatje. Tot volgende week.

Maak video mooij, man. Mooijman! specialiseert zich in het maken van video content die engaging en creatief is. Of het nou een social, corporate of interne video is in welke format dan ook. Van concept tot aan oplevering, alles wordt tot in de puntjes verzorgd. Geen grote crew of dure camera, maar wel een creatief brein en buiten het doosje denken. Hoe kan Mooijman! helpen om jouw branded video content meer mooij… man te maken?!